. : : Képek a számlázó program 2011-es verziójából

Az alábbi képsorozaton keresztül megtekintheti az E-Számla 2011-es újdonságait és kinézetét.

E-Számla - 2011 

Gyorsabb számlázás


Számlázás közben az eddig Új tétel gomb helyett a Gyorsfelvitel gombra kattintva (jobb oldalt, vagy CTRL+INS) a termékek ablak alatt megjelennek a tételek is, így egy ablakban tudjuk keresni a termékeket, látjuk, hogy hol tartunk, illetve a tétel adatai ablak is egy képernyőn látszódik.

Ezáltal felgyorsul a számlázás, nem kell mindig behozni a termékeket, és váltogatni az ablakok között.

A tétel adatai ablakba bekerült a termék karton (új fül - F11 a gyorsgomb), így akár számlázás közben is visszakereshetünk, hogy legutóbb kinek milyen áron számláztunk, működik a partner gyorskeresés is!

A nettó/bruttó egységár gombra kattintva tetszés szerint választhatjuk ki a bevitel módját.

 


Új funkciók a bizonylatok listáiban


A számlák, szállítók, megrendelések listáiban új funkciók kerültek be: Alul a tételek fülre kattintva rögtön megtekinthetjük az adott bizonylat tételeit is.

Kereshetünk rögtön partnernévre, megjegyzésre, illetve sorszámra is a bizonylatok között.

Kereshetünk a bizonylatokon belüli tételekre is! Név és cikkszám alapján is! A keresés funkcióból is elérhető a tétel névre, cikkszámra keresés, de közvetlenül az ablak jobb felső részén is kereshetünk.

Ilyenkor az első olyan bizonylatra rááll, amelyikben szerepel az adott tétel, majd mégegyszer a keresés gombra kattintva rááll a következőre.

Lehetőség van tehát arra, hogy leszűkítsük a kimenő számlákat egy adott partnerre, és azon belül kikeressünk egy kiszámlázott tételt.

 


Kintlévőségkezelés, kiegyenlítések


A kifizetetlen számlák áttekintésére új funkció került be a számlák listájába kintlévőség kezelés néven.

Itt tudunk vevőre szűrni, rendezni, excelbe menteni, illetve ki tudjuk választani, hogy melyik számlákat szeretnénk kiegyenlíteni, vagy fizetési felszólítást küldeni e-mailben.
A számlák kiegyenlítése ezzel a menüponttal sokkal gyorsabb és áttekinthetőbb, mert a bejelölt számlákat automatikus egymás után lehet kiegyenlíteni.

Számla lista - Számlák menüpont (fent) - Kintlévőség kezelés

 


Gyorsabb bevételezés


Bevételezés közben gyorsan visszanézhetjük a legutolsó bevételezéseket a termékkartonon.

Bekerült továbbá egy termék átárazás menüpont, amivel bevételezés közben (az új beszerzési ár függvényében) adhatunk új eladási árakat, nettóban/bruttóban/árrés szerint. Lehetőség van rögtön kijavítani a termék nevét, vonalkódját is.
Természetesen a program naplózza ezeket a módosításokat.

 


Tételek módosítása


Bekerült egy új funkció, ami számlázás, bevételezés közben is él. Ezt a tételek közé jobb gombra kattintva érhető el a Tételek Módosítása gombbal.

Megrendelésekből számla készítés közben lehet pl. hasznos, hogy ki tudunk törölni egyszerre több tételt is a számláról, vagy éppen tétel kedvezményt adhatunk egy gombnyomásra az összes tételnek.
Árat, mennyiséget módosíthatunk így egyszerűen, anélkül, hogy mindegyik tételbe külön bele kellene kattintani.

A számla megtekintése ablakban (vagy éppen új bizonylat készítésekor) a bizonylaton belül kereshetünk tételre, név és cikkszám szerint is!

 


Ármódosított termékek listája


Új funkcióként lekérhetünk egy listát azokról a termékeinkről, amiknek az ára változott az elmúlt pár hónapban (beállítható), illetve új termékként vittük fel.
Ez hasznos lehet például a termékek felcímkézéséhez, illetve a partnerek értesítéséhez is.

 
Termékek excelbe mentése


Korábban voltak gondok a termékek excelbe mentésével, ezt egy új menüponttal ki tudtuk küszöbölni.

Ez sokkal gyorsabban működik, illetve a megfelelő formátumba menti ki az excelbe az oszlopokat. Az ebből a menüpontból lekért excel lista alkalmas arra, hogy átárazzuk a termékeinket a Termékkarbantartás menüponttal! Mentsük le a termékeket innen, excelben árazzuk át őket, majd utána töltsük vissza az E-Számlába a termékkarbantartás menüponttal.

Az Excelbe mentés készlettel menüpontban pedig több raktáras partnereink egy listában kérhetik le a készlet összetételt, különböző oszlopokként. Ez nagy adatbázisoknál akár 1-2 percet is igénybe vehet!Termékek karbantartása Excelből


Ez a menüpont már egy ideje elérhető a programból, ennek segítségével több ezer terméket árazhatunk át pár gombnyomással.

Kiindulási pontnak a már említett Excelbe mentés menüpontot ajánljuk.

Érdemes megemlíteni hogy az előnézet után megjelenő listában még mindig változtathatunk a termékeken, ha valami hibát találunk.

A menüpont használata előtt mindig készítsen adatmentést, illetve először olvassa át a kézikönyv ide vonatkozó leírását!Gyáriszámok


Gyáriszámos partnereink a terméklistában a Keresés menüponttal tudnak Gyáriszámra keresni, illetve a SHIFT gombot hosszan megnyomva jobb oldalt a szoftver kilistázza az élő gyáriszámait az adott terméknek.

Reméljük az új funkciók elnyerik tetszésüket!